5 oktober 2015

Tarieven

Advocaten brengen hun werk over het algemeen per uur in rekening, en zo doenwij dat ook. Ik hanteer een concurrerend uurtarief voor particulieren en voor midden- en kleinbedrijf. Als u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, werk ik ook op toevoeging (zie www.rvr.org).

Het eerste half uur dat wij uw zaak bespreken brengen wij u niet in rekening. Daarna betaalt u het uurtarief en 6% kantoorkosten plus BTW of de eigen bijdrage in toevoegingszaken. Als wij kosten moeten maken in de zaak (zoals bijvoorbeeld voor uittreksels van de gemeente, griffierechten, deurwaarderskosten), berekenen wij die door.

Voor bedrijven geldt, dat ik u bovendien kan ondersteunen als extern bedrijfsjurist, met een vaste abonnementsprijs voor snelle juridische vragen en korte adviezen het hele jaar door. Is de
zaak te ingewikkeld voor een kort advies, dan krijgt u bovendien als “abonnee” korting op het normale uurtarief, en van tijd tot tijd per e-mail onze nieuwsbrief over actuele juridische onderwerpen die voor u van belang zijn.